忍者ブログ

Rakuchikai International ・・・ Introduction of Traditional Japanese Tea Culture

つくば と 水戸で お茶の教室を運営する 楽知会 (主宰 石光宗眞) のブログから 国際交流に関する情報を "楽知会インターナショナル"として独立させました。日本の伝統文化・ 茶道 を紹介しながら 海外の方々との交流を試みる 楽知会の取り組みを発信していきます。

Sweets ・・・お菓子

×

[PR]上記の広告は3ヶ月以上新規記事投稿のないブログに表示されています。新しい記事を書く事で広告が消えます。

Sweets ・・・お菓子

We select  sweets according to which confectionery matches with which tea.
Sweet and rather heavy confecfionery goes with bitter strong tea.
Something light brings out the deliciousness of thin tea. 
 
 
 

Kagunokinomi (香木実)・・・for thick tea
Kagunokinomi is produced in Aizu region, Fukushima Prefecture.   In Aizu, they produce a considerable amount of big walnuts in good quality.    Kagunokinomi looks like a truffle but is accutually made from bean paste and a walnut in its centre.     As is rich and strong, it definitely goes with thick tea for tasting.
 
 

Goma Yatsuhashi (黒胡麻八ッ橋) and Olive Oshimono (オリーブの押し物)・・・ for  thin tea
Goma Yatsuhashi is made from rice powder, black sesame, suger and a bit of cinnamon .     As we know Greeks are such  sesame lovers, we selected Goma Yatsuhashi for thin tea.
Olive Oshimono is made from Greek olives and Japanese rice powder.

  

Olive (オリーブの打ち物)and Mt.Fuji (富士山の打ち物)
These two kinds of Higashi are dry sweets made with wooden mold.






PR

コメント

プロフィール

HN:
Sohshin Ishimitsu (石光 宗眞)
性別:
非公開

P R