忍者ブログ

Rakuchikai International ・・・ Introduction of Traditional Japanese Tea Culture

つくば と 水戸で お茶の教室を運営する 楽知会 (主宰 石光宗眞) のブログから 国際交流に関する情報を "楽知会インターナショナル"として独立させました。日本の伝統文化・ 茶道 を紹介しながら 海外の方々との交流を試みる 楽知会の取り組みを発信していきます。

Let's make higashi(dry sweets) together!・・お干菓子 作りましょう

×

[PR]上記の広告は3ヶ月以上新規記事投稿のないブログに表示されています。新しい記事を書く事で広告が消えます。

Let's make higashi(dry sweets) together!・・お干菓子 作りましょう

It's quite a fun to make higashi by ourselves.  Higashi is a kind of  sweets,  that is usually  served together with usucha (薄茶 ; thin tea).
Using wooden mold, higashi is made from special sugar called wasanbon(和三盆).
When colourful and pretty flowers appear from the mold, everyone makes a big smile with delight.
 
 

(Turin・・・Palazzo Madama)
PR

コメント

プロフィール

HN:
Sohshin Ishimitsu (石光 宗眞)
性別:
非公開

P R